Merhaba siteme hoş geldiniz. Sitemde Matematik, Fizik, Geometri, Kimya, Felsefe, Bilim, Teknoloji, Web Tasarım, Kodlama, Genel Kültür... gibi hayata dair bir çok alanda içerik bulabilirsiniz. Öğrendiğim veya bildiğim şeyleri paylaşmaktan zevk ve onur duyarım. Bilgiyle kalın!

Doğru öğretmen ile sınavlara hazırlanmanın önemi 2



Doğru öğretmen ile hazırlanmanın önemi üzerine yazdığım yazı dizisinin 2. olan bu yazıda yine başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
*Doğru öğretmen ile sınava hazırlanmanın önemi 1 nolu yazım...

Adalet mezunu ve bir kaç kez ard arda girip yerleşememiş bir arkadaş beni bundan 1 sene önce aramıştı. Kendisi iki çocuk sahibi aynı zamanda özel bir şirkette yoğun çalışan biri. 1 sene önce kendisine DGS hazırlık konusunda neler yapılması gerektiğini, nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatmış ve çekinmeden bana whatsapp üzerinden çözemediği soruları sorması gerektiğini dile getirmiştim. Arkadaş bana sorular yolladı ve seviyesi DGS'den hukuk fakültesine girebilecek bir düzeyde olmadığını daha yoğun çalışması gerektiğini soru çözümlerimle birlikte ilettim. Hem zaman sıkıntısı hemde özel ders şartlarım kendisine pek uymadığından başka bir öğretmen arkadaş ile hazırlanmayı tercih etti bu süre zarfında bana sorular yolladı bende çözümleri ilettim.

Ve DGS sınav sonrası beni arayan ilk arkadaştır. Sınavının kötü geçtiğini sadece 18 tane matematik işaretlediğini, soruların çözdükleri sorulardan farklı olduğunu, öğretmen arkadaşla matematik konularını bitiremediklerini ve geometriden ise hiç konu işlemediklerini, öğretmenden fazladan ders talep ettiği halde öğretmenin dolu olduğunu ve ders sayısını arttıramadıklarını ve dahası bir çok durumdan bahsetti. Yani kısacası büyük bir hata yaptığını ve bunun sene kaybına neden olduğunu, üzgün olduğunu, kırgın ve kızgın olduğunu ve ayrıca sınava hazırlandığını bilen çevresine mahçup olduğunu dile getirdi. Tesellisi bana düştü...

Kazanamayan/yerleşemeyen kişinin kaybı tahmin ettiğinden çok daha fazladır. Bir senesi gitmiştir, o sene içinde sevdiklerinden, sevdiği işlerden, eğlencesinden, yemesinden, içmesinden, gezmesinden tozmasından gitmiştir. Yaşam kalitesinden gitmiştir. Aynı şeyleri tekrardan görmek ağır gelir adama. Dönem arkadaşlarının erken mezun olması, kendisinin geç mezun olması huzursuzluk yaratır. İşin maddi boyutuna gelirsek harcağını ders / dershane / kaynak ücretleri, bu sürede başka bir iş yapıp kazanabileceği gelir, tekrar hazırlık için harcayacağı ücret ve geç mezun olduğu sene kazanacaklarını da hesaba kattığımızda bu çok ciddi boyutlara çıkabiliyor.

Keşke ile başlayan cümleler kurmamak için öz disiplin oluşturup, doğru kaynak, doğru model, doğru öğretmen ile sınava hazırlanmak çok ama çok önemli!

Küçük kârlar sağlamak bazen daha büyük zararlara vesiledir, sormak soruşturmak gerek..