Merhaba siteme hoş geldiniz. Sitemde Matematik, Fizik, Geometri, Kimya, Felsefe, Bilim, Teknoloji, Web Tasarım, Kodlama, Genel Kültür... gibi hayata dair bir çok alanda içerik bulabilirsiniz. Öğrendiğim veya bildiğim şeyleri paylaşmaktan zevk ve onur duyarım. Bilgiyle kalın!

Covid-19 telafi eğitimleri


Dünya’yı saran Covid-19 salgınının en çok etkilediği alanlardan biri de ne yazık ki eğitim oldu. Bu süreçte hazırlıksız yakalanan devletler, okullar ve kurslar büyük sıkıntıya sebebiyet verdiler. Covid-19 virüsünün etkisinin azaldığı yaz aylarında gerek online, gerek reel ortamlarda telafi eğitimleri verildi. Bu kapsamda 2-3 yıldan beridir online ders  alanında da hizmet veriyor olmam sebebiyle öğrencilerim büyük aksilikler yaşamadan eğitimlerine devam edebildiler. Nitekim LGS grubu öğrencilerim İstanbul’un saygın okullarına ( Robert Kolej, Saint Joseph, Saint Benoî, Notre Dame de Sion, Atatürk Fen Lisesi, Kadıköy Anadolu...) yerleştiler. YKS grubumdan ise Sabancı, Koç ve İTÜ’ye yerleştiler.

Covid-19 salgını devam edeceğe benziyor. Her ne kadar okulların açılacağı düşüncesi satır satır işlensede kimse bu denli bir sorumluluk altına girmeyecektir. Bu yüzden en başta öğrencilere, ailelere ve eğitimcilere büyük görevler, yüklü ödevler çıkmaktadır. Bu süreçte bireysel görev üstlenmeler toplumu manevi olarak rahatlatacaktır. Umarım salgın daha çok can kaybı yaşatmadan son bulur. Aksi durumda bir kaç nesil kayıp olacaktır. Önleminizi mutlaka alın, alternatifler oluşturun.