Merhaba siteme hoş geldiniz. Sitemde Matematik, Fizik, Geometri, Kimya, Felsefe, Bilim, Teknoloji, Web Tasarım, Kodlama, Genel Kültür... gibi hayata dair bir çok alanda içerik bulabilirsiniz. Öğrendiğim veya bildiğim şeyleri paylaşmaktan zevk ve onur duyarım. Bilgiyle kalın!

Üniversite sınavına kaçıncı sınıfta hazırlanmaya başlamak lazım?

Bu soru en çok sorulan sorular arasında olduğu için açıklama gereksinimi hissettim. Üniversite sınavına hazırlanmak uzun ve yorucu bir süreçtir. Süreklilik ister yani düzenli ve disiplinli bir çalışma süreci ister. Üniversite sınavına hazırlık esasında lise başlangıcı ile başlamıştır. Kimisi bunun farkına geç varabilirken kimisi erkenden kavramıştır mevzuyu. Erken uyanan böylece daha az yıpranmış olup, öğrenme sürecini geniş bir zamana yaymıştır. Ve bu durum o arkadaşa inanılmaz bir avantaj sağlamıştır.
Hazırlık sürecine geç dahil olmuş arkadaşları daha yoğun bir tempo bekler. Bu durumu hep koşuya benzetirim. Sizinle aynı çizgide yarışa başladığını düşündüğünüz kişiler aslında başlama çizgisine sizden farklı bir hızla girmişlerdir. Ve kısa sürede sizden çok daha ileride olduklarını fark edersiniz. Bu sizin başlangıç çizgisine diğerlerinden daha düşük bir hızla çıkışınızı simgeler...

Kaçıncı sınıftan itibaren başlanmalı sorusuna en başından başlanmalı ama az ama düzenli. İşin sırrı süreklilikte. Zinciri koparmadan düzenli sistemli ve öz disiplini oturmuş bireylerin başarıyı elde etmesi kaçınılmazdır.