Merhaba siteme hoş geldiniz. Sitemde Matematik, Fizik, Geometri, Kimya, Felsefe, Bilim, Teknoloji, Web Tasarım, Kodlama, Genel Kültür... gibi hayata dair bir çok alanda içerik bulabilirsiniz. Öğrendiğim veya bildiğim şeyleri paylaşmaktan zevk ve onur duyarım. Bilgiyle kalın!

LGS 2018 mağdurları ve haklı isyanları




#lgs2018 Kızım 99 ortalamayla okul birincisi.Adrese dayalı sistemde mahallemize düşen en düşük puanlı okulları bile tercih etmemize rağmen hiçbir yere giremedi.Onu bu ülkede doğurmuş olduğuma,bu ülkede kalıp eğitime onlarca sene hizmet etmiş olduğuma bin pişmanım. Yazıklar olsun!  
24 Haziran’da bu ülkenin %52 ‘si hayatından memnun olduğunu söyledi , hiç kimse şikayet etmesin. Çocuklarınızı okula değil cemaate gönderin , sizlerde millet kıraathanesin de kek yiyip yuvarlanın. #lgs2018 
Yüksek ortalamaya/puana sahip öğrenciler, adrese dayalı sistem nedeniyle yapılan yerleştirmelerin adil olmadığını yazıyor. İmam hatiplerde ise büyük bir kontenjan açığı var. Devlet kendi ideolojisinin dışında eğitim görmek isteyen öğrencinin önünü tıkıyor resmen. #lgs2018
Valla benimde ortalamam 91 ama gitmek istediğim liseye beni değil 74 ortalamalı bir arkadaşımı aldılar ve meb den tık yok #lgs2018 
#lgs2018 kızımın not ortalaması 99.25 evimizin yanındaki okul dahil hiçbir okula yerleşemedi ve açıkta kaldı.Sonuç formunun altında özel eğitime ihtiyacı olanların yerleştirilmesi sınav kılavuzu 1.4.d bendine göre yapılacak diyor.Bu ne demek.Benim çocuğumda öğrenme engelli yok ki 
Bugün #lgs2018 sonuçları açıklandı.Bu Ülke’nin geleceği olan genç beyinleri isyan ediyor..Saçma sapan bir sistem ve açık kalan 342.000 kontenjan !Açık kalan kontenjanlar Meslek lisesi ve İmam Hatip Liseleri.  
Ortalamam 99,68 açıkta kaldım. Artık yorum yapma gereği bile duymuyorum... #lgs2018 
Sistem problemli diye diye, daha kaç çocuğun, gencin geleceği yokedilecek? #lgs2018  
#lgs2018 En azından bir yere yerleştim diye sevincek gücüm kalmadı . Görür görmez ağlamaya başladım . Sağolun hayatımı kararttığınız için . Benim uyuyamadığım ders çalıştığım geceler kabus olsun size . Diyecek bir şeyim yok . Sadece yastığa başınızı koyarken vicdan azabı cekin.
#lgs2018 100.000e yakın öğrenci açıkta. 342.000 kontenjan doldurulamadı. (Meslek ve İmam Hatip Liseleri agirlikli) Yanlis animsamiyorsam bu model TEOG stresini ortadan kaldirmak icin kurgulanmisti. Yüzbinlerce 2004lü ve ailesi an itibariyle gozyasi dokuyor. 
Sevgili #lgs2018 mağdurları, 2004 yılında x2 katılım ile ÖSS’ye girmiş nesil üyesi olarak hislerinizi anlıyorum. Ne haksızlık düzelecek, ne mağduriyet. Unutulup gidecek. Bu his ve deneyim üstüne bir karakter inşa edebilirseniz, yolunuz açık olur.
#lgs2018 98 ortalama 0 devamsızlık... İlk üçten birine yerleşirim derken kendimi meslek lisesinde buldum. Gel kör ki 80 küsür ortalaması olan arkadaşım benim birinci tercihime yerleşmiş. Sizler bizim umutlarımızı, heveslerimizi paramparça ettiniz. Emeklerimin vebalinde uyuyamayın.

Ve daha nice öğrenci, veli, öğretmen ve yurttaşın tweetleri var. Gençlerimizi dolayısıyla da geleceğimizi kaybediyoruz!