Merhaba siteme hoş geldiniz. Sitemde Matematik, Fizik, Geometri, Kimya, Felsefe, Bilim, Teknoloji, Web Tasarım, Kodlama, Genel Kültür... gibi hayata dair bir çok alanda içerik bulabilirsiniz. Öğrendiğim veya bildiğim şeyleri paylaşmaktan zevk ve onur duyarım. Bilgiyle kalın!

Başarısızlık bir son mu? Başlangıç mı?

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihler yaklaştıkça öğrencide, veli de ve eğitimcide heyecan, merak ve kaygı düzeyi artmakta. Acabalar ile dolu akıllardan, yüreklerden geçen bir dizi soru soruluyordur elbet. Sınav sonuçları açıklandığında sonuçlar beklediği gelenler ve sürpriz olanlar arasında duygular gidip gelecek. Sınav sonuçları ne olursa olsun bu bir son değil. Yeni bir başlangıç veya bir rövanş olacak.

Bir Japon Atasözünde de anlatıldığı gibi "7 kere yere düş, ama 8 kere ayağı kalk." Gayet açık değil mi? Elbette hayatta hatalar yapacak, bu hataları kabul etmeyecek çiğlikte veya kabullenecek olgunlukta olacaksınız. Ama her ne olursa olsun pes etmemek gerek. Bizi biz yapan özellikte bu. Tür olarak doğal seleksiyonda başarıyız. Sonuna dek mücadele işlenmiş genimize.

Sınav sonuçlarında başarıyı yakalamış arkadaşlarımızı kutlar yeni başarılar getirmesini temenni ederim. Sonuç itibariyle şimdilik kaybetmiş dostlar bir rövanş kazandınız ve bu hakkınızı bir önce ki gibi heba etmeyin lütfen. Asılın küreklere, göğüsleyin bitiş çizgisini...